
Stiftelsens forskningschef medförfattare i ett internationellt bokprojekt

Stiftelsen Lantbruksforsknings forskningschef, Kjell Malmlöf, är medförfattare till en ny fackbok om enzymer, mat och foder.
Den 15 januari 2018* publiceras fackboken som har titeln "Enzymes in Human and Animal Nutrition". Den innehåller en ingående beskrivning av hur enzymer kan användas i produktionen av mat och djurfoder och pekar på en rad nya användningsområden liksom nya intressanta källor för enzymer.
Kjell Malmlöf har tillsammans med internationella kollegor författat två kapitel som handlar om hur enzymer kan hjälpa till att bryta ned giftiga ämnen som inte får finnas i mat, foder och vatten. Exempel på sådana ämnen som behandlas i texterna är mykotoxiner, antibiotika och växtskyddsmedel.
*Utgivningsdatumet är preliminärt

Så fungerar utlysningar
Alla insamlade medel till Stiftelsen Lantbruksforskning går till forskningsutlysningar. Under ett år öppnas ett antal utlysningar, några återkommande och andra med ett enstaka specifikt syfte.
Läs mer
FRÅGA EXPERTEN: Ståtid och hygien är viktiga nycklar till friska klövar
Aktuell forskning ger svar på hur mjölkgårdar kan arbeta med kornas klövhälsa.
Läs mer
Så fungerar finansieringen av lantbruksforskning
Stiftelsen Lantbruksforskning finansieras till största del av lantbrukarna. Insamlingen sker via 48 anslutna företag och organisationer från branschen.
Läs mer