Bild på kor

Stiftelsens forskningschef medförfattare i ett internationellt bokprojekt

enzymes.png

Stiftelsen Lantbruksforsknings forskningschef, Kjell Malmlöf, är medförfattare till en ny fackbok om enzymer, mat och foder.

Den 15 januari 2018* publiceras fackboken som har titeln "Enzymes in Human and Animal Nutrition". Den innehåller en ingående beskrivning av hur enzymer kan användas i produktionen av mat och djurfoder och pekar på en rad nya användningsområden liksom nya intressanta källor för enzymer.

Kjell Malmlöf har tillsammans med internationella kollegor författat två kapitel som handlar om hur enzymer kan hjälpa till att bryta ned giftiga ämnen som inte får finnas i mat, foder och vatten. Exempel på sådana ämnen som behandlas i texterna är mykotoxiner, antibiotika och växtskyddsmedel.

Boken på förlagets webbplats

Boken på Bokus

*Utgivningsdatumet är preliminärt

Nyheter
SLU Grisstall 1500 800 JF 139 241003

Så fungerar utlysningar

Alla insamlade medel till Stiftelsen Lantbruksforskning går till forskningsutlysningar. Under ett år öppnas ett antal utlysningar, några återkommande och andra med ett enstaka specifikt syfte.

Läs mer
Hand Forskare Ko Hage 1500 800 JF 018 240925

FRÅGA EXPERTEN: Ståtid och hygien är viktiga nycklar till friska klövar

Aktuell forskning ger svar på hur mjölkgårdar kan arbeta med kornas klövhälsa.

Läs mer
SLF Händer Skott 1500 800 Istock 685498504 (1)

Så fungerar finansieringen av lantbruksforskning

Stiftelsen Lantbruksforskning finansieras till största del av lantbrukarna. Insamlingen sker via 48 anslutna företag och organisationer från branschen.

Läs mer