
Stiftelsen JTI utlyser medel till forskning om framtidens jordbruks- och miljöteknik
Stiftelsen JTI utlyser 20 miljoner kronor för en riktad satsning inom målområdet teknik. Det sker inom ett strategiskt program om totalt 50 miljoner kronor under perioden 2019-2027. Nytt för i år är att Stiftelsen JTI accepterar en overhead om max 50 procents påslag.
Stiftelsen JTI genomför en strategisk programsatsning för att förbättra konkurrenskraften och samtidigt bidra till hållbarhet. Årets riktade utlysning på 20 miljoner kronor är kopplad till målområdet teknik. I år har också maxtaket för overheadkostnader höjts till 50%.
Stiftelsen JTI:s utlysningar fokuserar på branschens utvecklingspotential, med missionen att satsningarna inom effektivitet och hållbarhet inom en tioårsperiod har åstadkommit en väsentlig förbättring för Sveriges lantbrukare.
Stiftelsen välkomnar ansökningar inom samtliga teknikområden, med projekt direkt eller indirekt kopplade till lantbrukets teknikutmaningar. Det kan till exempel handla om precisionsjordbruk, gårdsbaserad bioraffinering/energiproduktion, hållbarhetsdriven teknikutveckling, digitalisering och dataanalys, eller klimatanpassning och resiliens.
Ansök senast sista september
- Utlysningen öppnar 30 maj kl. 12.00 och stänger 30 september 2024 klockan 12.00.
- Beslut om finansiering tas i slutet av november.
Stiftelsen uppmuntrar både korta och längre projekt, max tre år. Totalt sökt belopp för ett projekt får maximalt vara 5 miljoner kronor. Budget och projekttid ska vara rimlig och väl motiverad utifrån projektets storlek och komplexitet.

Så fungerar utlysningar
Alla insamlade medel till Stiftelsen Lantbruksforskning går till forskningsutlysningar. Under ett år öppnas ett antal utlysningar, några återkommande och andra med ett enstaka specifikt syfte.
Läs mer
FRÅGA EXPERTEN: Ståtid och hygien är viktiga nycklar till friska klövar
Aktuell forskning ger svar på hur mjölkgårdar kan arbeta med kornas klövhälsa.
Läs mer
Så fungerar finansieringen av lantbruksforskning
Stiftelsen Lantbruksforskning finansieras till största del av lantbrukarna. Insamlingen sker via 48 anslutna företag och organisationer från branschen.
Läs mer