Ny riktad utlysning för hållbar kost från en hållbar livsmedelskedja
Stiftelsen Lantbruksforskning har öppnat en riktad utlysning för en hållbar livsmedelsproduktion, Sustainable diets from sustainable food chains eller en hållbar kost från en hållbar livsmedelskedja.
Lär mer om utlysningen samt hur du ansöker här (på engelska).
Forskare har hittat ny jordlevande algsvamp
Forskare har funnit en ny algsvamp som infekterar rötterna hos korn. Fyndet som gjorts inom forskningsprojektet “Nya rotsjukdomar i korn och vete – okända hot mot svensk spannmålsodling” har nyligen publicerats i Journal of Fungi.
Läs merSverigeförsöken 2023 – vall och grovfoder
SVERIGEFÖRSÖKEN 2023 Först ut i vår serie om resultat i den nationella fältförsöken är temat odlingsmaterial. Läs mer om försök med vall och grovfoder.
Läs merSammanställning av forskning om vall i Norden och Baltikum
I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.
Läs mer